I varje fall så gjorde jag såhär:
500 gr köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 kruka färsk basilika (jag använde torkad och det gick fint det med)
1/2 burk soltorkade tomater
ca 1 dl blandade kärnfria oliver (jag använde fontana olivmix)
150 gr riven ost
125 gr mozzarella
salt
peppar
socker
1 lantbröd
Stek köttfärsen tillsammans med löken. Tillsätt de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna och basilika. Smaka av med salt peppar och en nypa socker. Låt detta stå och puttra i ungefär tio minuter med du skär upp mozzarellan och oliverna samt river ost. Skär bort ett lock på lantbrödet och gröp ur innehållet men behåll en kant på ungefär två centimeter. Låt köttfärsblandningen svalna och blanda därefter i osten och oliverna. Fyll brödet med köttfärsblandningen och täck med locket. Packa in detta i aluminiumfolie och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad till, jag kan tipsa om att blanda i den här i salladen. Ger lagomt stark smak för en sallad om man gillar chilismaken. Den är lite mer åt det syrliga hållet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar