onsdag 28 september 2011

Italienskt bjudbröd

kallas denna rätt som serverades hos Lundin/Fernström idag. Det var första gången jag provade det här receptet och jag kan verkligen rekommendera det. Superenkelt att göra och riktigt helggott även fast vi åt det som en mittiveckan rätt. Det får man lov att göra när man har cravings som verkligen inte släpper, det går liksom inte att vänta med med en rätt som man blir sugen på att testa! Micke tyckte också det var gott, att det smakade litegrann som pizza.



Receptet är hämtat från Matplatsen. Varje gång jag får slut på matinspiration och är sugen på att laga något gott så går jag in på den här bloggen. Så underbart fina bilder och så mycket goda recept, jag tror aldrig jag har provat nåt av den här tjejens recept och blivit missnöjd. Ett litet tips!

I varje fall så gjorde jag såhär:
500 gr köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 kruka färsk basilika (jag använde torkad och det gick fint det med)
1/2 burk soltorkade tomater
ca 1 dl blandade kärnfria oliver (jag använde fontana olivmix)
150 gr riven ost
125 gr mozzarella
salt
peppar
socker
1 lantbröd

Stek köttfärsen tillsammans med löken. Tillsätt de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna och basilika. Smaka av med salt peppar och en nypa socker. Låt detta stå och puttra i ungefär tio minuter med du skär upp mozzarellan och oliverna samt river ost. Skär bort ett lock på lantbrödet och gröp ur innehållet men behåll en kant på ungefär två centimeter. Låt köttfärsblandningen svalna och blanda därefter i osten och oliverna. Fyll brödet med köttfärsblandningen och täck med locket. Packa in detta i aluminiumfolie och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Servera med en god sallad till, jag kan tipsa om att blanda i den här i salladen. Ger lagomt stark smak för en sallad om man gillar chilismaken. Den är lite mer åt det syrliga hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Etiketter