lördag 24 december 2011

Revbensspjäll med jack daniels glaze

Den här godingen ägnade jag min uppesittarkväll åt. Eller nja inte riktigt, den gör nästan av sig själv men den ska sjuda ett bra tag. Enligt recepten skulle det ta 40-50 minuter men jag fick då låta den sjuda i närmare 3 timmar för att den skulle få rätt konsistens. Men så gjorde jag även dubbel sats så vi ska kunna både glazea spjällen och ha den vid sidan av.

Receptet är taget från min favoritmatblogg Matplatsen.

Cirka 2,4 dl
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna.
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.
Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.


Revbensspjällen är gjorda idag. Ser kanske inte mycket ut för världen i det här upplägget men mmm vad goda dom är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Etiketter